Zelfs de Belastingdienst adviseert dit !

Stuurt u uw klant een jaaropgave over 2017 ? Adviseer dan om de uren aan te passen in Mijn toeslagen

Waarom? Als de uren in Mijn toeslagen al goed staan, kunnen wij de kinderopvangtoeslag al sneller definitief berekenen. En hoeven wij de klant meestal niet ‘lastig’ te vallen met het verzoek om de jaaropgave naar ons op te sturen. Dat scheelt later in het jaar dus weer gedoe. Wilt u onze klant hierop attent maken bij het versturen van de jaaropgave en verwijzen naar Mijn toeslagen?

Gewerkte uren
Geeft uw klant een wijziging door ? Dan is het belangrijk dat hij rekening houdt met het aantal uren dat hij of zijn partner werkt. Uw klant kan op toeslagen.nl / opvanguren nagaan voor hoeveel uur hij kinderopvangtoeslag mag ontvangen.

Nieuwe beschikking 2017
Als uw klant de wijziging snel doorgeeft, ontvangt hij een nieuwe voorschotbeschikking over 2017. Heeft hij te weinig toeslag gekregen ? Dan betalen wij het resterende bedrag uit. Heeft hij te veel ontvangen ? Dan moet hij het teveel ontvangen bedrag terugbetalen. Dan weet uw klant meteen waar hij aan toe is. En is de kans groot dat hij niet voor vervelende verassingen komt te staan bij de definitieve berekening.