Oudercommissie (OC)

Doel
De oudercommissie (OC) van Loky heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de ouders wiens kinderen door de gastouders van Loky worden opgevangen.

Tevens hebben wij een wettelijk vastgelegd adviesrecht inzake de gehanteerde tarieven, de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, het pedagogisch beleidsplan, voedingsaangelegenheden, veiligheid en gezondheid en beleid m.b.t. spel- en ontwikkelingsactiviteiten. Ook voor algemene klachten kunt u bij ons terecht.

Uitvoering
Om de betrokkenheid met de ouders te vergroten helpen wij meerdere keren per jaar met het organiseren van de thema avonden. Ook helpen wij de jaarlijkse gastouderdag te organiseren. Dit is ons jaarlijkse superleuke uitje naar een speelparadijs in de regio. U kunt ons daar altijd benaderen als u vragen heeft. Meerdere malen (3 a 4 x) per jaar houden wij een vergadering, dit kan zijn met of zonder de medewerkers van Loky. Eens in de zoveel tijd zetten wij een klanttevredenheidsonderzoek op poten om te peilen wat er leeft onder de ouders en welke zaken verbeterd zouden kunnen worden.

Leden
Onze OC bestaat al jaren uit voldoende leden, maar toch kunnen wij een extra lid best goed gebruiken !
Heeft u zin om ons te komen versterken ? Meldt u zich dan snel aan.
Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met: oudercommissie@loky.nl

In de oudercommissie

Mijn naam is Sandra Noordeloos. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Akersloot. Onze kinderen zijn 7 jaar en bijna 3 jaar. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin. We gaan er graag op uit, lekker fietsen, wandelen of het bos in.

Zelf ben ik ook graag in beweging. Als het kan laat ik de auto staan en ga ik wandelend of op de fiets naar mijn bestemming. Iedere week sport ik twee keer, dat geeft me veel energie. Daarnaast ben ik graag samen met vrienden. Ik kan enorm genieten van een avondje kletsen, koken en een bijpassende wijn drinken.

Drie dagen in de week werk ik als trajectbegeleider op een middelbare school. Met de ondersteuning die ik bied probeer ik de leerling het beste uit zichzelf te laten halen. Hier krijg ik veel voldoening van.

Mijn jongste dochter verblijft één dag in de week bij een gastouder die is aangesloten bij Loky. Toen ik via de nieuwsbrief zag dat er een ouder gezocht werd door de oudercommissie heb ik niet lang nagedacht om te reageren. Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit van de opvang gewaarborgd word. Hoe mooi is het om hier als ouder ook een bijdrage aan te kunnen leveren ?!

***

Dag lieve ouder(s) / verzorger(s),

Wat leuk dat jullie op de site van Loky aan het rondsnuffelen zijn en in het specifiek onder het kopje oudercommissie. Ik ben Tamara Caljouw (30) en ik ben lid van de oudercommissie sinds januari 2021. In 2018 ben ik in aanraking gekomen met gastouderbureau Loky omdat de moeder van een goede vriendin bij dit gastouderbureau is aangesloten en ik niets liever wilde dan mijn dochtertje (toen 9 maanden) bij haar te brengen.

Niets is zo fijn als je kind achterlaten bij iemand die je vertrouwt en een omgeving die je kent. Dit gun ik iedereen en gelukkig zijn er heel veel goede gastouders. Pas later kwam ik erachter wat het gastouderbureau zelf allemaal deed (poeh, wat een werk..) en leek het mij na een oproep in de nieuwsbrief leuk om mee te denken in de oudercommissie.

Zelf ben ik leerkracht in het speciaal basisonderwijs, veiligheid, vertrouwen, respect en verantwoordelijkheid zijn pijlers die ik belangrijk vind. Daarnaast houd ik van gezelligheid en zijn wij nog op zoek naar meer leden voor de oudercommissie, dus als je je hierin herkent en ook mee wil denken, meld je hiervoor aan!