Wie zijn wij ?

Kyra

Kyra van Kessel

Ik ben Kyra van Kessel, houder en bemiddelingsmedewerkster van gastouderbureau Loky. Mijn liefde voor dit werk is mede ontstaan toen ik de opleiding Agogisch Werk deed. Tijdens één van mijn stages kwam ik bij gezinnen thuis die behoefte hadden aan een paar extra ogen bij het opvoeden van hun kinderen. Een hele spannende stage omdat ik, als jonge stagiaire, toch midden in een gezin werd geplaatst en zij min of meer naar mij moesten luisteren. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren op verschillende kinderdagverblijven gewerkt om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik  heb toen ook mogen proeven aan een leidinggevende functie en dat was de prikkel die ik nodig had. In plaats van op de groep te staan wilde ik regelen, mensen aansturen, motiveren en problemen oplossen dus de volgende stap was terug naar de schoolbanken. Het werd de opleiding HBO – Jeugdwelzijnswerk.  Ook hier moest ik stage lopen en kwam terecht bij een grote kinderopvangorganisatie. Het beviel van beide kanten zo goed dat ze me graag als bemiddelingsmedewerkster wilden aanstellen ondanks dat ik nog op school zat. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en ik heb hier ruim 15 jaar naar volle tevredenheid gewerkt. Nadat het ging rommelen in deze organisatie hebben een collega en ik in 2003 besloten een eigen gastouderbureau te beginnen en dat werd Loky. Deze collega is na 3 jaar haar eigen weg ingeslagen en vanaf dat moment is Loky echt van mij. Jarenlang hebben wij een hecht team met z’n drieën gehad, maar nu werk ik alleen nog samen met Mark van Rijswijk en die stelt zich hieronder aan u voor. In 2013 hebben wij ons 10 jarig jubileum gevierd in het Speelparadijs in Hensbroek en het was fantastisch. Gastouders, vraagouders en kinderen, ze waren er allemaal. (Gelukkig hebben we elk jaar zo’n gezellige gastouderdag waar we met elkaar naar toe gaan.) Ik prijs me gelukkig met zoveel enthousiaste en gemotiveerde gastouders en de ouders die in hen en ons geloven. Wetend dat we er altijd voor ze zijn op welke manier dan ook. Kortom het is en blijft voor mij de leukste baan.

Tot kijk ! Kyra van Kessel

Mark voor op de site

Mark van Rijswijk

Mijn naam is Mark van Rijswijk en ik doe de financiële administratie bij Loky. Ik ben met de gastouderbranche in contact gekomen toen ik in 1995 Kyra leerde kennen. Ik had er toen nog nooit van gehoord, maar zag al wel dat het een hele leuke branche was en dat ik vaak jaloers was op het werk dat Kyra deed ! Zelf werkte ik toen in de logistiek en dit werk heb ik ruim 20 jaar gedaan. Voornamelijk in grote internationale bedrijven, waarbij ik de laatste jaren als productieplanner en inkoper heb gewerkt, maar ook voorraadbeheer, magazijnbeheer en het regelen van transport kwamen aan bod. Toen Loky in 2003 van start ging, ben ik hun administratie gaan doen. Natuurlijk op onze eigen manier die helemaal aansloot bij het werk en het idee wat wij hadden. Het persoonlijke, kleinschalige karakter wat gastouders ook hebben, wilden wij als Loky ook uitdragen en dat is volgens mij aardig gelukt. Toen Loky begon te groeien ben ik eerst één hele dag voor Loky gaan werken. Dit werden er al snel twee en niet veel later was de keuze gemaakt; of fulltime voor Loky gaan werken of blijven werken in de logistiek ?

Omdat ik vanaf schooltijd al de wens had om eigen ondernemer te worden, was hier (eindelijk) de mogelijkheid voor. Die kans heb ik met beide handen aangepakt en ik ben super blij dat ik die stap heb gemaakt. Ik zou nooit meer terug willen, want we kunnen nu de zaken zodanig regelen dat iedereen blij en tevreden kan zijn. We staan graag voor u klaar ………….. dus stap (ook) in die trein die Loky heet !