Een gastouder vinden ….. hoe gaat dat in zijn werk?

Als u op zoek bent naar een gastouder kunt u uiteraard bij ons terecht, maar het kan ook zijn dat u zelf al een geschikte gastouder gevonden hebt. Is dit het geval, dan kunt u zich samen inschrijven bij Loky (Loky hanteert geen inschrijfkosten). Kunt u zelf geen geschikte ouder vinden of vindt u het prettiger dat wij een gastouder voor u zoeken, dan kunt u het inschrijfformulier voor ouders downloaden. Als u dit formulier ingevuld aan ons retour stuurt (per mail of per post), nemen wij na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u op. Kennismaking met Loky; Samen maken we dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij u thuis. In een ongedwongen, geheel vrijblijvend gesprek informeren wij naar uw wensen en uw mogelijkheden. We willen bijvoorbeeld graag weten in welk gebied u een gastouder zoekt, welke mogelijkheden u heeft om uw kind naar de gastouder te brengen en of u eerdere ervaringen heeft met kinderopvang. Ook vragen wij u aan te geven wat u belangrijk vindt in de opvoeding van uw kind en welke eigenschappen u zoekt in een gastouder. Als we een beeld hebben van wat u zoekt nemen wij uw aanvraag in behandeling. U betaalt hiervoor geen inschrijfkosten. De bemiddeling; We hebben een groot aantal gastouders in ons bestand en we zullen de gastouder die we op het oog hebben voor u benaderen. Als zij aangeeft geïnteresseerd te zijn en plaats te hebben voor uw kind(eren), vragen wij de gastouder u uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek bij haar thuis. U kunt dan kennismaken met de gastouder en haar gezin. Ook kunt u aan de hand van de lijst die u bij het kennismakingsgesprek heeft ontvangen een aantal belangrijke zaken bespreken. Na dit gesprek kan het zijn dat u nog even bedenktijd nodig heeft, maar veelal weet u direct of dit de juiste gastouder voor u is. Mocht het van beide kanten klikken, dan plannen we een koppelingsgesprek in aanwezigheid van gast- en vraagouder. Een bemiddelingsmedewerker komt dan met de contracten bij de gastouder thuis waar iedereen deze kan ondertekenen. Vanaf dit moment is de bemiddeling een feit. De kosten; Als de opvang gestart is, bent u zowel het gastouderbureau als de gastouder (opvang)kosten verschuldigd. Al deze kosten betaalt u aan het gastouderbureau. Wij zorgen ervoor dat de opvangkosten binnen 5 dagen aan uw gastouder worden doorbetaald. Op deze manier komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de opvangkosten (kinderopvangtoeslag).

Deze kinderopvangtoeslag krijgt u van de rijksoverheid en dient u binnen 3 maanden na de maand waarin de opvang is gestart aan te vragen bij de Belastingdienst – toeslagen . Eenmaal ingelogd, kunt u altijd bekijken en berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u gaat ontvangen.

Naast de opvangkosten betaalt u ook bemiddelingskosten, kosten aan het gastouderbureau. Ook deze kosten maken deel uit van de kosten die in aanmerking komen voor een vergoeding door de Rijksoverheid. Wat u van ons kunt verwachten voor deze bemiddelingskosten leest u verder op onze site.
Nieuwsgierig geworden naar onze tarieven ? Bel ons snel 0229 505063 of 06 387 44 732.

Tijdens het koppelingsgesprek ontvangt u een duidelijke prognose waarin alle gegevens die u nodig heeft voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag zijn opgenomen.

De evaluatie
De eerste maand waarin uw kind naar de gastouder gaat is de zogeheten ‘proeftijd’. Gedurende deze maand hebben u en de gastouder de tijd om te kijken of het klikt en of de gemaakte afspraken haalbaar blijken te zijn.

Niet al te lang na deze proeftijd nemen we contact met u en de gastouder op om te bespreken of de opvang naar wens verloopt. Eventuele knelpunten kunt u uiteraard eerder met de gastouder of het gastouderbureau bespreken.

Als blijkt dat er geen reden is om de proeftijd te verlengen, dan is na de eerste maand de koppeling een feit. Dat betekent dat er vanaf dit moment een opzegtermijn geldt naar zowel de gastouder als naar het gastouderbureau.

Vervanging van uw gastouder
Als uw gastouder ziek is of met vakantie gaat, kan dat lastig zijn voor u. Uiteraard kunnen wij u in contact brengen met een vervangende gastouder.

Mocht u nog vragen hebben over gastouderopvang, neemt u dan gerust even contact met ons op!