Goed nieuws !!!

De kinderopvangtoeslag voor 2024 wordt opnieuw verhoogd !

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een extra verhoging van de kinderopvangtoeslag vanaf 2024. Voor alle opvangvormen gaat de maximum uurprijs omhoog.

Deze verhoging komt bovenop de gebruikelijke jaarlijkse aanpassing als gevolg van de loon- en prijsontwikkeling.

Waar in oktober 2023 nog de (waarschijnlijk) definitieve uurprijzen van de overheid bekend werden gemaakt, komt daar nu toch extra geld bovenop nadat op 7 november de Tweede Kamer het amendement heeft aangenomen dat een extra verhoging van de kinderopvangtoeslag regelt.

Uurprijzen

Wat betekent dat concreet voor de hoogte van de maximum uurprijzen voor 2024 ?

Eerst zou de uurprijs voor gastouderopvang met € 0,39 worden verhoogd, maar door bovengenoemde aanpassing komt er nog eens € 0,29 extra bij en daarmee komt de uurprijs voor gastouderopvang in 2024 op € 7,53 per uur.

Een totale verhoging van maar liefst € 0,68 in vergelijking met 2023.

Wijziging Besluit Kinderopvangtoeslag “Voor de extra verhoging op basis van het amendement moet het Besluit kinderopvangtoeslag worden gewijzigd”, meldt de minister van Sociale Zaken, Karien van Gennip, in een brief aan de Tweede Kamer. “Een wijzigingsbesluit wordt met spoed opgesteld. Vanwege de doorlooptijden van alle verplichte stappen, waaronder een voorhang van vier weken bij beide Kamers in het eerste kwartaal van 2024, kan het wijzigingsbesluit op zijn vroegst medio maart 2024 worden gepubliceerd.”