Kinderopvangtoeslag: jaaropgaaf én antwoordformulier nodig van ouders.

14 juli 2022

Eind juni kreeg een aantal ouders een brief met de vraag om ons de jaaropgaaf kinderopvanguren 2021 te sturen. Bij die brief zit ook een antwoordformulier. Wijs deze ouders erop dat ze dit formulier mét de jaaropgaaf op tijd terugsturen. Dan kunnen we een definitieve berekening maken van de kinderopvangtoeslag en voorkomt u als kinderopvangorganisatie extra kosten voor de ouders.

Ouders moeten zelf de gegevens opsturen

Wij vragen ouders zelf de gegevens op te sturen als onze gegevens onvolledig zijn.
Bijvoorbeeld als het kind bij meerdere kinderopvangorganisaties of gastouders wordt opgevangen, het burgerservicenummer (BSN) ontbreekt of er een onjuist nummer van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK-nummer) is ingevuld. We stuurden ook een brief als we een groot verschil zagen tussen de aanvraag en de gegevens die wij kregen.

We hebben de jaaropgaaf en het antwoordformulier altijd nodig

Ook als de gegevens hetzelfde zijn als in de aanvraag en u als kinderopvangorganisatie al de gegevens hebt doorgegeven. Om het ouders zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we in het antwoordformulier de gegevens van het kind al zo veel mogelijk ingevuld.

Help ouders op tijd te reageren

Als ouders niet reageren, krijgen ze in augustus na de zomervakantie een herinnering. Reageren ze daar niet op? Dan volgt er nog een herinnering. Daarna lopen ouders het risico te moeten terugbetalen. Help daarom dit op tijd te regelen en voorkom onnodig terugbetalen.

Lees op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag alles over kinderopvangtoeslag.